The Eminem Show – Gjennomført giftig

The Eminem Show – Gjennomført giftig

Eminem fortsetter omtrent der han slapp for to år siden med The Marshall Mathers LP. Og han vil garantert klare å provosere minst like mange denne gang. Men fortjent eller ikke; Eminem har utvilsomt et talent som er i stadig utvikling – også på det mer musikkvalitative plan.

The Eminem Show er en godt redigert forestilling fordi alt fra låter til tekster og arrangementer fungerer til det ytterste. Innholdet i tekstene kan på sin side riktignok diskuteres opp og i mente, men det undergraver likevel ikke det faktum at Eminem også er en ypperlig formidler av sitt budskap. Og han er jo som kjent en fyr med mye på hjertet; det seg være kritikk av samfunnet, politikere, egne familiemedlemmer eller kolleger i musikkbransjen. Denne gang må blant andre Moby og Limp Bizkit finne seg i å være ofre for Eminems skarpe tunge.

Men Eminem er mer enn en provokatør. Han er en fyr som man ikke nødvendigvis behøver å like, eller en gang være enig med for den saks skyld. Men det er vanskelig å forholde seg likegyldig til hip hopens største (og hvite!) stjerne. For uansett hva man måtte mene om fyrens angrep på omgivelsene, er han på samme tid selvironisk. Og om man legger godviljen til og ikke tar alt han sier på fullt alvor, går det nesten an å like fyren.

Produsent Dr Dre har denne gang nærmest overgått seg selv, og har sammen med hovedpersonen Eminem skapt et uvanlig sterkt album uansett sjangertilhørighet. Når historiebøkene skal skrives vil The Eminem Show stå tilbake som et symbol på musikkåret 2002. For dette vil garantert bli ett av årets vesentligste albumutgivelser. Noe annet er umulig, for denne plata inneholder kun potensielle hits, hvor Eminem i de fleste av dem på gjennomført vi fremdeles er frekk som faen…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.