Down The Road – Tilbake til røttene – igjen

Down The Road – Tilbake til røttene – igjen

Når det er sagt, er det kanskje også på sin plass å tilføye at Van Morrison ikke akkurat har vært ute etter å fornye seg gjennom denne platen. Men når låtutvalget er av den samme umiskjennelige høye standard som mannen har skjemt platekjøpere bort med gjennom nærmere førti år, er det ikke annet å gjøre enn å bøye seg i støvet i ren respekt.

Down The Road inneholder fjorten nye innspillinger, hvorav to ikke er hans egne, men derimot gamle klassikere. I sin tolkning av Georgia On My Mind (mest kjent gjennom Ray Charles versjon) sørger Morrison for å tilføre låten sin særegne signatur, og løfter det hele så høyt at frysningene nedover ryggraden vanskelig er til å unngå. Den andre coverlåten, Evening Shadows, er opprinnelig en instrumental (av Aker Bilk) som Van the Man har satt tekst til i anledning denne utgivelsen.

Det resterende låtutvalget er av nyere dato, og som når Morrison er i slaget som her, er det lite å utsette på det endelige resultatet. Down The Road kan nok ikke betraktes som Morrisons beste album gjennom karrieren, men føyer seg pent inn i rekken av hans utallige anbefalelsesverdige utgivelser.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.