Easy Now – Sørstatssoul fra London

Easy Now – Sørstatssoul fra London

Easy Now er den tredje platen til den londonbaserte missourimannen. Som alltid får vi temperert soul og lun R’n’B. Jeb Loy Nichols gjør ingenting revolusjonerende denne gangen heller, men hva gjør vel det så lenge låtmaterialet er sterkt og fremføringen inderlig? Tekstene, tonene og fremføringen oser av livserfaring og søt resignasjon.

Stemmen til Nichols har den samme slentrende, overnasale stilen som Paul Heaton fra The Housemartins / The Beautiful South. Av og til får denne anmelderen også assosiasjoner til Seal. Låten Sure Felt Good To Me kunne godt vært signert sistnevnte, bortsett fra at den er mindre pompøs og selvhøytidelig.

Letter To An Angel er en melankolsk perle av en ballade, likeså er Wild Honeycomb. Flere av de mer oppstemte låtene er rene lykkepiller, og burde vært obligatorisk øremat på regntunge sommerdager som denne. A Little Love, They Don’t Know og Better Than Beautiful anbefales på det sterkeste til alle som vil blåse tungsinn på havet.

Svakheten til Nichols, som også hemmer dette albumet, er hangen til overproduksjon. Mannen er en erklært fan av Al Green, noe som kan forklare hvorfor han legger så mye flid (og tre produsenter) i å finpolere hver eneste tone i hver eneste sang. Likevel er Easy Now kvalitativt sterkt nok til å kunne tekkes seriøse soulelskere, og umiddelbar nok til å friste publikummet til mer kommersielle sjangerartister.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.