Introspection – Imponerende men langtekkelig

Introspection – Imponerende men langtekkelig

Introspection varer i hele 74 minutter og inneholder de fleste elementene som kjennetegner moderne goth metal. Riktig nok har denne sjangeren i de fleste tilfeller utspilt sin rolle, men Myriads ror det hele i land med stor overbevisning.

Det viktigste som kreves av lytteren i dette tilfellet er tid og tålmodighet. Som nevnt er dette en skrekkelig lang plate, og det er fort gjort å bli lei allerede halvveis ute i albumet. Deler man derimot platen i to og tar en solid pause etter halvspilt tid fungerer dette atskillig bedre.

Alexander Twiss viser at han har vokst noe voldsomt som låtskriver de siste par årene. De klassiske arrangementene er til tider riktig så imponerende og vekslingen mellom mannlig- og kvinnelig vokal utgjør til sammen et lekkert lydbilde denne sjangeren har savnet sårt de siste årene. Spesielt Inside og Falling In The Equinox borger for glimrende kvalitet.

Ellers bør det nevnes at Myriads med fordel kunne ha droppet et par av låtene mot slutten. Det virker som om de har overvurdert verdien av å stappe mest mulig musikk inn på CDen, for enkelte partier er rett og slett dørgende kjedelige.

Forhåpentligvis holder Myriads seg under en time neste gang. Da er sjansen stor for et suverent album.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.