Holdning Over Underholdning – Eksklusivt for folk flest

Holdning Over Underholdning – Eksklusivt for folk flest

De fulgte senere opp med Slå Tilbake, Naturkraft og nå sist med Asfaltevangeliet. Det har tatt Gatas Parlament seks år å komme opp med debutalbumet Holdning Over Underholdning, som i disse dager endelig er ute på Tommy Tees label Tee Productions.

Albumet starter med den forrykende tittellåta Holdning Over Underholdning. Her har Jester produsert en energisk låt som passer Aslak og Ellings rebelske stil perfekt. Deretter følger den flotte førstesingelen, Nå Om Da’n, som fikk ganske bra oppmerksomhet da den måtte omgjøres på grunn av ulovlig bruk av et Steely Dan-sample.

Budskapet har alltid vært en sentral del av Gatas Parlament, og dette kommer sterkt frem på alle låtene her. På Fucked-Up På Laurdag tar gutta oppgjør med dagens homofobi, som enda står sterkt i dagens samfunn. De kommer med flere morsomme kritiske vinklinger av både politikk og samfunnsmessige holdninger, som få norske rappere har angrepet før. Akkurat dette er med på gjøre Holdning Over Underholdning til et sterkt og bunnsolid produkt.

Albumet inneholder også en liten overraskelse for gamle hip hop-rebeller; black power-rapperen og old school-helten Paris ringer inn en hilsen til gruppa.

Jester har videre gjort en svært bra jobb med produksjonen som i tillegg til å være svært funky også er varierende. I tillegg til Nå Om Da’n (her i sin opprinnelige versjon, som nå er trukket tilbake fra markedet, red.anm.) er Holdning Over Underholdning, Østkantens Pøbelvelde og Tredagern blant høydepunktene.

Gutta får også god vokalhjelp av Straight Spittin-vinner Dirty Definite, Bekkelagets Apollo og Jester. Albumet avsluttes mesterlig i form av Asfaltevangeliet, som er en av de beste norske rap-låtene til dags dato.

Holdning Over Underholdning er en etterlengtet debut som på lang vei innfrir til forventningene. Sammen med Jester har Gatas Parlament kreert et av årets mest solide norske album. Både produksjon og vokalprestasjon er av svært høy kvalitet, og brødrenes illsinte engasjement gjør denne plata svært så underholdende.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.