Songs From The Other Side – Middelmådig andresortering

Songs From The Other Side – Middelmådig andresortering

Selv om inspirasjonen fra band som The Stone Roses og Happy Mondays ikke er vanskelig å spore, nådde vel The Charlatans aldri helt opp til sine forbilder, verken kunstnerisk eller kommersielt.

Et gammelt visdomsord i musikkkretser er at et bands virkelige kvalitet kommer til syne på B-sidene. Mange band har prioritert å gi ut til dels glimrende musikk på B-sider, og vi har da de siste årene sett flere eksempler på vellykkede samleplater med slikt materiale.

I så måte faller nok The Charlatans noe gjennom, samtidig som de avslører seg som et relativt middelmådig band. Det er også avslørende at det er materialet fra første del av karrieren som inneholder mest substans. For øvrig blir det for mange uinteressante instrumentaler, remikser og spor som fremstår mer som låtskisser enn ferdige sanger.

Jeg har vanskelig for å se for meg at denne platen skal noe som helst marked i Norge. Men det er klart at dersom du har alle albumene fra før, men mangler singlene så har du jo en god mulighet til å komplettere samlingen nå. Alle andre kan slappe av, og heller sjekke ut Best Of-albumet Melting Pot fra 1998.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.