Nellyville – Irriterende kjedelig

Nellyville – Irriterende kjedelig

Country Grammer bidro dermed til å plassere St. Louis på kartet. Nå er Nelly tilbake med oppfølgeren som har blitt døpt Nellyville.

Nelly skilte seg klart fra resten rapverden da han entret arenaen med Country Grammar. Hans syngerappende stil fenget folket, og sørget for flere landeplager.

Den første singelen fra det nye albumet, Hot In Herre, er helt klart en av årets sterkeste og mest fengende radiolåter innenfor sitt segment. Og hvem andre enn superprodusentene The Neptunes kunne produsert denne fantastiske låta? De makter å få det beste ut av Nellys talent, som her faktisk låter bedre enn det han egentlig er. Kjemien mellom produksjonen og Nellys stil fungerer i dette tilfellet helt fortreffelig.

Vekslingen mellom rap og sang, som er en av signaturene i Nellys utrykksform, er på sin side egentlig ganske original. Men et helt album basert på denne oppskriften blir likevel mest et stort irritasjonsmoment. Spesielt når man hører på dette i sin helhet.

Hot In Herre er også dessverre det eneste virkelige høydepunktet på denne plata, kanskje med unntak av det akseptable sporet Roc The Mic (som her serveres i en remiks av Beanie Sigel, Freeway og Murphy Lee).

Resten av plata består kjedelige keyboardbeats som sårt forsøker å etterligne soundet til Organized Noize og Timbaland.

Ser man bort fra bidragsyterne Beanie Sigel og Freeway, er de resterende gjesteopptrednene et sørgelig kapittel for seg selv. Foruten ubetydelige kompiser fra Nellys musikkretser, King Jacob, La La og Cedric The Entertainer, dukker også Nsync-stjernen Justin Timerlake(!!) opp her.

Nellyville er totalt sett atså en heller ganske så lei affære med unntak av nevnte Hot In Herre. Dropp derfor gjerne dette albumet og gå heller for singelen.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.