Back When I Was 4 – Årets morsomste singel

Back When I Was 4 – Årets morsomste singel

Jeffrey Lewis tilhører anti-folkbevegelsen i New York, og har tidligere først og fremst utmerket seg som serietegner. Han har også designet coveret til det siste Moldy Peaches-albumet, og debuterte selv med langspilleren The Last Time I Did Acid I Went Insane And Other Stories. Sin poengterte og avslappede fortellerstil har han tatt med seg også inn i musikken.

Singelen Back When I Was 4 er nytt materiale fra amerikaneren; en fiktivt biografisk, kronologisk status om livet til Jeffrey Lewis fra alderen fire til 128. Humoren er det som hever dette fra å være en relativt tragisk redegjørelse av hvordan livet kan herje med et menneske. Lewis balanserer mellom fiffig ironi og ren naivisme, og klarer det kunststykket å få deg til å smile skjevt i nesten hver eneste verselinje. Musikalsk sett er dette en svært upretensiøs American Pie (Don McLean), og i fremføring ligner vår mann på Evan Dando. Fortellerstemmen til Lewis er så skjør og hes at den når som helst truer med å sprekke, og av og til er takten litt skakk. Det er på en måte bare en del av sjarmen.

De to andre låtene viser vidt forskjellige sider av Jeffrey Lewis. _ Moon er en kort snutt som har mye fransk kafépreg over seg, mens The Modern Age, en cover hentet fra debutalbumet til The Strokes, er bluestung og naken rock i samme gaten som Jon Spencer Blues Explosion og The White Stripes.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.