Bunkka – Etterlengtet debut fra veteran

Bunkka – Etterlengtet debut fra veteran

For Oakenfold kan nemlig det. Velge og vrake etter eget ønske. For her snakker vi om en mann som har stått bak udødelige og legendariske remikser for størrelser som U2, The Smashing Pumpkins, The Cure, Moby og Massive Attack. I tillegg har han produsert og/eller mikset essensielle produksjoner for folk som The Stone Roses, Happy Mondays og Madonna.

Bunkka er, som tittelen tilsier, i all hemmelighet innspilt i en bunkers(!) ett eller annet sted på kloden. Med seg i sin underjordiske grotte har han blant andre fått Grant-Lee Phillips, Nelly Furtado, Tricky, Ice Cube, Asher D (So Solid Crew) Emiliana Torrini og Perry Farrell (Jane’s Addiction, Porno For Pyros) til å stille opp som vokalister. Resultatet er et godt over snittet dance-album, som scorer høyt på et godt låtmateriale, og ikke minst grunnet en solid produksjon.

Paul Oakenfold er som nevnt en av veteranene på den internasjonale DJ-arenaen, og har minst like mye å fare med som sine jevnaldrende kolleger Norman Cook (alias Fatboy Slim) og Steve Osborne (sist aktuell som en av produsentene på a-has Lifelines). Oakenfold preges på samme tid av at han har sin musikalske forankring et sted i housebevegelsens spede barndom. Men han makter likevel gjennom dette albumet å vise at han også kommuniserer godt med dagens yngre klubbgjengere. Noe ikke minst den fengende førstesingelen Ready Steady Go (med Asher D), er et tydelig bevis på.

Oakenfold lykkes også i stor grad når det gjelder valg av vokalister. Mest spennende i så måte er låten Motion, hvor widescreen-rockens gudfar Grant-Lee Phillips debuterer som houseartist(!). Det samme kan sies om Perry Farrells innsats i Time Of Your Life. Men også Carla Werner og Emiliana Torrini gjør gode figurer i henholdsvis Southern Sun og Hold Your Hand. Hip hop-fansen får forøvrig sitt i Starry Eyed Surprise (med Crazy Towns Shiffy Shellshock bak mikrofonen) og i Get Em Up (med Ice Cube).

Den fine duetten mellom Nelly Furtado og Tricky i platas avslutningsspor The Harder They Come er et verdig punktum i et velutviklet og sterkt debutalbum fra en veteran.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.