Charlie Watts Jim Keltner Project – Krevende rytmefest

Charlie Watts Jim Keltner Project – Krevende rytmefest

Når to av rockhistorien mer markante trommeslagere slår seg sammen blir resultatet omtrent som forventet: Masse trommer. Ni komposisjoner (dette kan knapt kalles låter) med hvert sitt tema der rytmeseksjonen hele veien er den dominerende. Plata viser delvis klare etniske påvirkninger. Her er både afrikanske og asiatiske uttrykk, enkelte steder låner Watts & Keltner fra moderne elektronisk musikk, mens noen av stykkene er nærmere tradisjonell jazz. Alle komposisjonene bærer da også navnet til jazz-legender.

Charlie Watts sitter stort sett trygt bak trommesettet sitt mens Jim Keltner tar seg av de mer moderne effektene som trommemaskiner, samplinger og lignende. Stones-kolleger Mick Jagger og Keith Richards gjester også, sistnevnte på den aldeles flotte The Elvin Suite som med sine tolv minutter avslutter plata. Allikevel er vel dette omtrent så langt unna Rolling Stones’ noe satte uttrykk som det er mulig å komme, og et utradisjonelt jazz-publikum har nok mer å hente har enn den jevne Stones-fan.

Denne plata gir ikke lytteren noe gratis, og er slett ikke enkel å få tak på. Men etter noen gjennomhøringer sitter den godt, og de suggerende rytmene setter sine spor, selv om det kanskje kan bli litt vel mye trommer i lengden. Dersom du er på utkikk etter en annerledes lytteopplevelse bør du sjekke ut Charlie Watts Jim Keltner Project. Hør for eksempel på Art Blakey, Kenny Clarke eller det herlige jazz-pianoet på Max Roach.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.