Sommernatt – Nordnorsk viseeksentriker

Sommernatt – Nordnorsk viseeksentriker

Det begynner litt haltende, men etter hvert tar melodien form. Wilhelm Nagel synger på sin nordlandsdialekt en tekst som ikke er helt enkel å få tak på. Vokalstilen er også noe særegen, for å si det som det er, men fungerer greit.

Musikalsk beskriver Nagel selv som blanding av melodiøs rock, kreativ visesang og moderne pop. Ingen dårlig beskrivelse, selv om nok Sommernatt ligger visesjangeren nærmest. Riktignok alternativt, men definitivt kreativt. Låten bæres av en forsiktig elgitar og gis en ekstra dimensjon gjennom vakker kvinnelig koring.

Debutalbumet kan godt bli en interessant opplevelse, men selv om Nagel utvilsomt har særpreg blir Sommernatt litt for anonym til å hente fram de store superlativene.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.