Yoshimi Battles The Pink Robots – Uimotståelige sommertoner

Yoshimi Battles The Pink Robots – Uimotståelige sommertoner

Nå er amerikanerne derimot tilbake for fullt, og aktuelle på flere fronter. Blant annet med filmmusikalen Christmas On Mars (som lanseres på et senere tidspunkt) og det nye studioalbumet Yoshimi Battles The Pink Robots som nå foreligger. Og alle som har falt for det svevende uttrykket til grupper som Mercury Rev, Grandaddy og The Flaming Lips gjennom de siste fire-fem årene vil også denne gangen bli overbevist. For Yoshimi Battles The Pink Robots er et album som føyer seg pent inn i rekken av klassisk svevende drømmepop fra de tre ovennevnte band.

Albumet åpner på typisk Flaming Lips-vis med Fight Test, som er første av i alt elleve nye bidrag her. Trioen fremstår som langt mer elektroinfluerte i platas neste spor, One More Robot / Sympathy 3000-21 og i In The Morning Of The Magicians, som begge preges av et kledelig Air-aktig komp. The Flaming Lips er svulstigere og lettere i uttrykket sitt også videre ut i plata. Som i Yoshimi Battles The Pink Robots Pt. 1 og i Do You Realize? – årets kanskje mest åpenbare alternativ til den fine singelen Race For The Prize fra forgjengeren. Og at gruppen serverer lys og ledig sommerpop er It’s Summertime en bekreftelse på, til tross for at teksten avslører en trist historie som omhandler sorgen til en japansk jente hvis søster døde brått etter kort tids sykeleie.

Wayne Coyne & co. avviser at dette er et konseptalbum, men innrømmer likevel til en viss grad at det er opp til lytteren selv å tolke de små historiene om blant annet japanske Yoshimi som sloss mot maskiner og roboter og utfallet av disse kampene. Dette hindrer likevel ikke Oklahoma-bandet fra å ha laget et av årets mest innbydende sommeralbum.

Yoshimi Battles The Pink Robots understreker på mange måter at The Flaming Lips har klart å videreutvikle det uttrykket som de fikk gjennomslag for sist de var plateaktuelle. Bandet går i bresjen for den nyere amerikanske popmusikken, og dette albumet plasserer dem utvilsomt helt i toppen av det mest interessante fra den andre siden av Atlanteren akkurat nå.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.