Angel – Mørkt og godt

Angel – Mørkt og godt

Der Fredrikstadbandene nyter stor suksess og stort mangfold, sliter Oslo litt med å komme seg ovenpå. Men det er i motbakke det går oppover, og ting ser ut til å gå rette veien for Oslomiljøet nå. Gothminister er blant de største på feltet, og singelen Angel beviser deres dyktighet.

Der andre band fokuserer mot dance og / eller techno i sin musikk, heller Gothminister, som navnet antyder, mer mot gothen. Musikken er langt mørkere enn for eksempel Apoptygma Berzerk eller Icon Of Coil, men det kler dem meget bra. Synthen virker mer troverdig når den settes i denne sammenhengen. Det låter mer besnærende enn synthtrance som kun funker som dansemusikk.

Gothminister lager musikk man faktisk kan sette seg ned og høre på. Til tider er de ikke helt ulike et band som Rammstein, verken i hardhet eller i uttrykksform. Riktignok uten bass, trommer og gitar. Men sånt har man datamaskiner til.

På låtene på denne singelen, Angel og March Of The Dead, der Angel er den klart beste, kommer faktisk synthene noe i bakgrunnen. Det er vokalen som står i sentrum, i motsetning til ovennevnte band. Det er en befrielse, for det kan bli lettere slitsomt å høre på når alt handler om beats og programmering. Gothminister unngår den fella lett.

Hvis stilen er den samme på langspilleren, er dette et band som alle bør sjekke ut. Det faktum at slik musikk lages i Norge er et fortsatt bevis på at vi kan dette med mørk musikk. Og i et land hvor det er mørkt halve året, skulle det da også bare mangle…!

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.