Gold Stars 1992-2002: The Juliana Hatfield Collection – Tilbakeblikk med Juliana

Gold Stars 1992-2002: The Juliana Hatfield Collection – Tilbakeblikk med Juliana

Likevel er vel Juliana Hatfield fortsatt mest kjent for å ha bidratt på Lemonheads to klassiske album It’s A Shame About Ray og Come On Feel…, forholdet til Evan Dando samt sin påståtte jomfrustatus. Gold Stars 1992-2002 oppsummerer karrieren som soloartist (inkludert albumet som The Juliana Hatfield Three), og beviser at hun står godt på egne ben, også som artist.

Som karriereoppsummering fungerer albumet bare sånn brukbart. Hele syv av de tyve sangene her er tidligere utgitt, noe som etterlater liten plass til høydepunkter fra albumene. Dessverre går dette hovedsakelig ut over de tidlige platene, noe som ikke er uvanlig på slike samlinger. Dessverre fordi de tidlige sangene gjerne er de beste, og jeg hadde gjerne hørt igjen mer enn en sang fra solodebuten Hey Babe.

Hatfield har alltid vist at hun har teft for gode melodier, og kombinert med en kledelig rufsete innstilling er sanger som Everybody Loves Me But You, Spin The Bottle og Sellout bortimot uimotståelig powerpop. Av de uutgitte sangene er fire helt nye. Selv om de er gode nok, så blir de en liten nedtur på slutten av albumet. For øvrig serveres vi to coverlåter. Every Breath You Take fungerer greit , mens Neil Youngs Only Love Can Break Your Heart selvsagt er helt nydelig. Det skal da også godt gjøres å få den sangen til å låte noe mindre enn vakkert.

Som album isolert sett fungerer dette flott, proppfullt av gode melodier som det er. Som oversikt over Hatfields fine karriere blir det litt mer sprikende ettersom så pass stor vekt er lagt på nyere sanger. Men en artist som kan se tilbake på en slik produksjon som dette fortjener en bedre skjebne enn å huskes som rockens mest berømte jomfru (før Britney).

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.