Harmonizer – Uhåndgripelig fra sjefen

Harmonizer – Uhåndgripelig fra sjefen

Etter å ha vært et utskjelt instrument i mange år bør ingen lenger tvile på at synthesizeren er tilbake for fullt. Og Apoptygma Berzerk er blant dens fremst forsvarere. Det nye albumet heter Harmonizer, og bør ikke skremme noen på flatmark.

Apoptygma og Stephan Groth har nytt suksess i utlandet med sin musikk imlang tid. Med Harmonizer prøver de å nå et bredere publikum her hjemme. Om de lykkes med det får bli opp til den individuelle kirkegjenger, men ingen skal kunne si at det ikke er et godt forsøk. Synthmiljøet er preget av undergrunnsmentalitet, sær bekledning og mørk musikk. Musikk som ofte ligger et sted mellom trance og hardcore-synth, og som passer best på raveparties i lukkede, mørke kjellere.

Apoptygma Berzerk forsøker å snu litt på folks holdninger og fordommer, og Harmonizer er mye mer tilgjengelig for lytteren enn det meste fra den kanten. Musikken er dreid mer mot house og «vanlig» techno, og plata er også variert. Her finnes noe for nær sagt enhver smak.

Men kanskje er dette også platas største svakhet. Den kunne med fordel vært mer sammenhengende, for det er lett å savne en større helhet i sammensveisingen mellom låtene. Det svinger fra den rolige, utypiske Pikachu, via den flotte Spindizzy, til endeløse OK Amp, Let Me Out. Alt er godt produsert og alle samples og lyder låter meget bra.

Det er på samme tid tydelig at Apoptygma Berzerk befinner seg milevis fra alle tenåringer som sitter hjemme med sin Fasttracker II. Dette er musikere! Likevel blir det noe uhåndgripelig når albumet skal bite over alt mulig på en gang. Til tider låter det som noe Depeche Mode kunne laget, mens andre ganger er resultatet bare kjedelig.

I likhet med Icon Of Coil lager Apoptygma Berzerk musikk som passer best på et diskotek eller på en fest med dunkede lys og musikk. Men i denne settingen befinner nok Icon Of Coil seg en hårsbredd foran.

Harmonizer er på ingen måte et dårlig album, for de som er fans av synth fra før av vil lett kunne like dette. Men for alle andre er dette neppe det aller beste alternativet på markedet

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.