In My Memory – Østblokkdisko av verste sort

In My Memory – Østblokkdisko av verste sort

Bare ved å se coveret på denne platen burde man skjønne at man burde trå varsomt. En solariumsbrun nederlender med et «I’m number one, so why try harder»-blikk kan ta pusten fra de fleste.

DJ Tiësto er altså navnet på mannen. Han spiller trancemusikk, og ser ut til å stortrives med det. Han har sikkert god grunn til å være fornøyd også, spesielt med tanke på alle de pengene han har tjent på «musikken» sin. Men egentlig er det bare kvalmt: Å lure små barn til å tro at dette er bra musikk. Fy skamme seg!

På In My Memory får du intet mindre enn to fulle disker med trance. Tiësto sparer ikke på kruttet, nei. Det er tydeligvis alt eller ingenting med denne mannen, og her får du alt. Loops, frenetiske trommevirvler som munner ut i en nøye planlagt take-off, og en generelt møkkete følelse…!

For når du setter plata i spilleren, er det som om å du skulle være fanget i et østblokkdiskotek av aller verste sort. Et av de stedene der det bare spilles eggende trance og tekno hele dagen – hele uken igjennom.

Det er som om man ser dem for seg: De usikre fjortisene der de danser avgårde til disse utrolig urytmiske tonene. Med de faste bevegelsene som tilpasset høydepunktet alle venter på, og som alle vet når kommer. Når trommesoloen har kommet godt i gang, og avsluttes med et finfint slag på highhat-en, da – ja da kommer det!

Nei, folkens, dette er grusomt! Det er faktisk ingen musikk som er vanskeligere å kunne gå god for enn nettopp ting som det DJ Tiësto byr på her. Det er rett og slett utrolig lite interessant, og kan ikke karakteriseres på noen annen måte enn som søppel. Hopp over dette, og bruk heller pengene på noe annet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.