Tell All Your Friends – En fin innføring

Tell All Your Friends – En fin innføring

Vi snakker om middelmådige band som New Found Glory og American Hi-Fi. Samt flere som ikke er verdt å nevne fordi alle høres omtrent like ut. Taking Back Sunday skriver i det minste gode låter, og er et klart bedre alternativ enn de fleste andre på feltet.

Men her gjelder det å ikke la seg lure av den første gjennomhøringen. For den kan gi assosiasjoner til en mer seriøs utgave av Blink-182. Bortsett fra at låtene er kjedeligere. Personlig har undertegnede ingenting i mot Blink-182, men et band som høres mindre interessant ut enn dem, vil virkelig ha bommet stygt.

Det kommer seg heldigvis etterhvert. Låtene begynner å vokse, og etter en stund virker musikken mer ekte og mer følelsesladet enn hva man kanskje først skulle tro. Melodiene begynner å feste seg, gitarene pirrer godt, og den Thursday-lignende vokalen bryter gjennom tankerekkene til lytteren.

Blant de gode bidragene finner vi Cute Without The «E» (Cut From The Team), There’s No «I» In Team, You Know How I Do. Alle representerer det som er styrken til denne typen musikk: Kombinasjonen av gode melodier med en viss følelsesmessig dybde.

Tell All Your Friends er en typisk plate fra et typisk amerikansk band i en typisk genre i 2002, men står støtt på solide låter og entusiastisk fremføring. Et fint sted å begynne hvis du er nysgjerrig på moderne melodiøs hardcore-, punk- eller emo.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.