Scroll To Top

Tell All Your Friends – En fin innføring

Artister: Sjangre: , , ,
Karakter

Vi snakker om middelmådige band som New Found Glory og American Hi-Fi. Samt flere som ikke er verdt å nevne fordi alle høres omtrent like ut. Taking Back Sunday skriver i det minste gode låter, og er et klart bedre alternativ enn de fleste andre på feltet.

Men her gjelder det å ikke la seg lure av den første gjennomhøringen. For den kan gi assosiasjoner til en mer seriøs utgave av Blink-182. Bortsett fra at låtene er kjedeligere. Personlig har undertegnede ingenting i mot Blink-182, men et band som høres mindre interessant ut enn dem, vil virkelig ha bommet stygt.

Det kommer seg heldigvis etterhvert. Låtene begynner å vokse, og etter en stund virker musikken mer ekte og mer følelsesladet enn hva man kanskje først skulle tro. Melodiene begynner å feste seg, gitarene pirrer godt, og den Thursday-lignende vokalen bryter gjennom tankerekkene til lytteren.

Blant de gode bidragene finner vi Cute Without The «E» (Cut From The Team), There’s No «I» In Team, You Know How I Do. Alle representerer det som er styrken til denne typen musikk: Kombinasjonen av gode melodier med en viss følelsesmessig dybde.

Tell All Your Friends er en typisk plate fra et typisk amerikansk band i en typisk genre i 2002, men står støtt på solide låter og entusiastisk fremføring. Et fint sted å begynne hvis du er nysgjerrig på moderne melodiøs hardcore-, punk- eller emo.

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer