Cancel / Sing – Minimalistisk kveldsmusikk

Cancel / Sing – Minimalistisk kveldsmusikk

Karate slutter aldri å imponere. Alt de gjør er så gjennomtenkt, men likevel så pulserende levende og poetisk.

Deres forrige album Unsolved var intet mindre enn et lite mesterverk, der Karate beveget seg enda et stykke bort fra postrocken og tok ett steg nærmere jazzen. Så også med Cancel / Sing EP, forsmaken på det kommende albumet Some Boots som kommer i høst.

Til sammen klokker de to låtene inn på litt over 26 minutter. Og det er 26 minutter der musikken på vanlig Karate-vis bindes sammen av trioens instrumentale samspill med Geoff Farinas nakne og poetiske vokal. Den lille hemmeligheten med Karate, er at det virker som om bandet alltid holder litt tilbake. Selv om de tilsynelatende er stappfulle av kreativitet og spilleglede, vet de bedre enn noen akkurat når de skal la være å spille. Noe som også kjennetegner mange store musikere.

Med bare bass, trommer, gitar og vokal er lydbildet sparsomt, men virkningsfullt som lite annet er det. Ihvertfall så lenge tilhøreren er tilstede og lytter til musikken. For dette er musikk som bør spilles i halvmørket klokka ett om natta, med et glass vin og litt melankoli på lur. Som musikere er disse gutta fra Boston selv av det lyttende slaget. Ofte virker det som om de tre musikerne smeltes sammen til et eneste lidenskapelig, men samtidig kjølig instrument. Som vanlig er Farinas halvt snakkende og halvt mælende vokal, lyrisk fokusert, hvor han gir fra seg tekster som pirrer noe ubestemmelig melankolsk i lytteren.

Karates minimalistiske stil er på samme tid svært sofistikert og bunnsolid rent kvalitetsmessig sett. Det er ikke så merkelig at trioen får flere og flere fans i USA, og ikke minst i Europa hvor de turnerer relativt ofte.

En sammenligning med en god flaske vin er på sin plass, for Karate skal nytes og nippes til. Gjerne sammen med en god venn i en stille stund…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.