Lost In Space – Ny fulltreffer

Lost In Space – Ny fulltreffer

Lost In Space er en naturlig oppfølger til hennes forrige album, Bachelor No. 2 Or, The Last Remains Of The Dodo. Stilmessig er de to platene nært beslektet, men Lost In Space er kanskje noe mer innadvendt i uttrykket enn forgjengeren, som det nærmest var umulig ikke å bli grepet av allerede ved første gjennomlytting.

Mens Bachelor No. 2 var spekket av låter av nærmest overjordisk skjønnhet som umiddelbart gjorde et uutslettelig inntrykk på lytteren, trenger flesteparten av sangene denne gang noe mer tid. Men man trenger slett ikke høre mye på dette albumet før den ene perlen etter den andre avslører seg blant de elleve sangene her. Hør bare på sanger som Humpty Dumpty, Guys Like Me og Real Bad News.

Det bærene elementet i lydbildet er fortsatt Aimees vakre og særegne stemme. Hovedsakelig er arrangementene lavmælt i uttrykket, men på Pavlov’s Bell skrur hun opp volumet litt og trår mer til. Resultatet kunne gått rett inn på Bachelor No. 2 og er blant albumets beste låter.

Aimee Mann viser at hun også denne gangen vil være med i kampen om plasser høyt oppe på listene over årets album. Selv om Lost In Space ikke når helt opp til forgjengeren er den et godt bevis på at Mann er blant dagens dyktigste låtskrivere og sangere. Dette er et album som vil vokse videre utover høsten og vinteren.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.