Mind Explosion – Utdatert tyskertrash

Mind Explosion – Utdatert tyskertrash

Final Breath spiller, god gammeldags death- / thrash metal. Skjønt, god er vel kanskje en overdrevet betegnelse, for dette lukter oppbrukte riff og hårreisende klisjeer. Med andre ord: Man blir ikke særlig imponert av dette i det herrens år 2002.

Det er greit nok at man fortsatt spiller denne typen musikk, men da må låtene opp på et litt høyere nivå enn hva Final Breath presenterer på Mind Explosion.

Som seg hør og bør er ikke dette spesielt melodiøst. Her skal det spytte, rapes og skrikes i et salig tempo. Oppskriften holdes for så vidt til punkt og prikke, men likevel tar det aldri ordentlig av. Noen spor skiller seg heldigvis positivt ut. I Break Down og The Punisher viser bandet hvordan denne sjangeren bør trakteres, med lekre temposkifter og overbevisende trøkk.

Mind Explosion bør for øvrig bli nominert til årets styggeste cover. Makan til ubrukelig monstertegning har ikke forekommet siden tangatrusens storhetstid, og bandnavnet i seg selv er vel heller ikke noen genistrek.

Selv om Mind Explosion utvilsomt har sine øyeblikk, finnes det så uendelig mange bedre produkter enn dette. Er du glad i åttitalls machometall bør du kanskje heller rote frem et gammelt Slayer- eller Kreator-album.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.