Turn On The Bright Lights – Nostalgiske nykommere med teft

Turn On The Bright Lights – Nostalgiske nykommere med teft

Referansene er mange, og mest av alt låter dette som alternativ engelsk musikk laget i årene rundt det magiske årstallet 1980. Stikkord er navn som The Sound, Joy Division, tidlig Echo And The Bunnymen og The Cure. Pluss på en dose The Smiths ca. 1984, og du har Interpol. Så lite av det dette bandet presenterer kan egentlig sies å være nyskapende.

New York-bandet gjør sin retro på et smakfullt og helt unikt vis, og låter helt forskjellig fra det alt annet som slippes på platefronten i dag. Faktisk er dette så sjelden kost at Interpol, ihvertfall ved en viss porsjon oppmerksomhet fra platejøperne, kan bidra til at yngre generasjoner gis sjansen til å oppdage hvordan stor musikk ble laget for tyve år siden. Og hvordan den fremdeles faktisk kan lages.

For undertegnede ble altså første møte med Interpol som å skru tiden tilbake til tenårene. Det i seg selv er ikke nødvendigvis så fantastisk, men når Interpol klarer å røre ved følelsene på denne måten skal og kan det ikke gå helt upåaktet hen.

Låtmaterialet er likevel ikke helt i samme klasse som det beste fra fortidens helter. Tross dette holder utvalget på Turn On The Bright Lights et såpass høyt nivå at det blir nesten like morsomt som nostalgisk.

Når The Strokes klarte å surfe på retrobølgen og fikk stor anerkjennelse for det fjor, hvorfor skal da ikke Interpol kunne gjøre det tilsvarende i år? Turn On The Bright Lights er herved anbefalt!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.