The Low Frequency In Stereo – Overbevisende instrumentalrock

The Low Frequency In Stereo – Overbevisende instrumentalrock

Med base i København og fersk platekontrakt med bergensselskapet Rec 90 i baklomma, har The Low Frequency In Stereo forlengst flagget ut fra sin opprinnelige bakgård. Med sin instrumentalrock har dette bandet funnet frem til et personlig uttrykk, tross en viss forankring et sted mellom skotske Mogwai og bergenske Monopot. Tidligere utgivelser på stavangerselskapet CCAP har bygget opp en viss forventning til The Low Frequency In Stereo, som er gruppens egentlige debut i albumformat.

De innfrir heldigvis, og kommer seg trygt over målstreken med et absolutt godkjent resultat. Plata er innspilt, mikset og produsert i Danmark, men mastret i Rec 90s studio i Bergen. Hvilket betyr i at det lydmessige er sikret og sørger for at dette produktet hever seg noe over gruppas tidligere utgivelser.

Låtmessig holder The Low Frequency In Stereo et akseptabelt nivå fra begynnelse til slutt. Her scores det i tillegg ekstra for at de forskjellige komposisjonene er varierte nok i formen til at det er lett å skille de forskjellige sporene fra hverandre. Noe som det ikke alltid er like opplagt når man snakker om instrumental rock av dette formatet. Albumet er ellers bygget opp på en helhetlig konstruksjon som gjør det hele til en svært behagelig lytteropplevelse.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.