Destination Zero – Sjelden god retro

Destination Zero – Sjelden god retro

Elusive ble bannet nyttårsaften 1996-97. Mest for for moro skyld av Tommy Olsson og Jan K. Barkved. På den tiden var Olsson medlem i suksessbandet Theatre Of Tragedy, og ingen av dem så for seg at Elusive skulle bli mer enn et hobbyband. Men da resultatet viste seg å bli bra, tok de med seg gitarist Morten Veland og kom til slutt med sin debutplate.

Destination Zero serverer Elusive melodiøs, mørk og tung gothrock. Musikken minner mye om Sisters Of Mercy, og bør falle i god jord hos rockpublikummet også utenfor gothmiljøet. Platen er ellers fengende, pompøs og homogen. Det er rett og slett flott musikk som er lett å få tak på. Og vanskelig å glemme, for refrengene kommer tett og godt. På flere av sporene benytter Elusive seg av gode åttitallsrockklisjeer, og ved siden av nevnte Sisters Of Mercy, får man lett assosiasjoner til klassikere som Billy Idol og Depeche Mode.

Tommy Olsson har skrevet alle låtene og selv vært produsent. Vokalist Jan K. Barkved er ellers dominerende på det meste av platen. Noe som er heldig da han har en god stemme som passer til musikkstilen. Blant de beste eksemplene på hva dette heldige samarbeidet har resultert i er åpningssporene Last Night og System Breakdown.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.