Blame It On The Boogie – Spill på radio!

Blame It On The Boogie – Spill på radio!

For man må bare elske et band som dyrker den gode melodien som en avgud. Samtidig som de pøser på med herlig fuzzgitar og håndklapp! Og det er ikke mange som kan konkurrere med The Yum Yums i kategorien verdens beste powerpoporkester. Blame It On The Boogie er sånn sett faktisk nesten perfekt. Men bare nesten…

Morten Henriksen burde faktisk skrive alle Norges bidrag til Grand Prix, og muligens fått seg selv sitt The Yum Yums til å fremføre dem. Vi ville fått klippekort på å arrangere hele greia. Men strengt tatt fortjener gamlegutta bedre enn som så. For når han skriver en så ypperlig poplåt som Good Boy – med et herlig refreng som ender med «I’ll be a good boy, wa-a-ooh!» – så fortjener han sågar kunstnerstipend og gratis bolig i Sør-Frankrike på kjøpet!

Men dessverre holder ikke alle de fjorten bidragene på Blame It On The Boogie den kvaliteten man kanskje kunne ha ønsket seg. Til det blir mangelen på variasjon for fremtredende, mens den viktige Yum Yum-energien av og til faller bort. Spesielt blir Forever et eksempel på en låt som rett og slett blir for tam. Når det så er nedskrevet og opplest, så bør det også bemerkes i protokollen at det ikke er bare-bare å skulle skrive strålende powerpoplåter på rams. Selv om Morten Henriksen & co synes å være mestre på nettopp dét.

Som en annen anmelder et sted også har bemerket; det er da usedvanlig merkelig at The Yum Yums ikke blir spilt på norsk radio!? Et mer perfekt radioband finnes det knapt, med treminutters låter som er som spesialsydd for radiobølger og allsang på kontoret. Nevnte Good Boy er et perfekt eksempel på akkurat dette.

Blame It On The Boogie innehar ikke noe nytt eller spesielt originalt. Ei heller er det meningen. Men er du ute etter tre kvarter med hurra-meg-rundt og moro, om det så er på fest eller i bilen, så kjøp gjerne denne og bli glad…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.