Visitor – Solid oppfølger fra Dadafon

Visitor – Solid oppfølger fra Dadafon

Den selvutnevnte betegnelsen knirkepop passer godt til det Dadafon med Krøyts Kristin Asbjørnsen i spissen har å by på på sitt nye album. Visitor inneholder ti låter som uten unntak holder et forholdsvis høyt nivå. Asbjørnsens stemme fungerer også denne gangen som selve drivkraften i det ellers så sterke låtmaterialet. Musikken er blitt mer gitarbasert enn hva som var tilfellet på forgjengeren, og fremstår i tillegg som langt mer tilgjengelig for folk flest enn hva som er tilfellet med for eksempel nevnte Krøyt. Ellers bærer som forventet Visitor også preg av at gruppen har hentet mye inspirasjon fra tradisjonell afrikansk musikk.

Men Dadafon er, som de fremstår som på dette albumet, først og fremst et melodiøst poporkester; et med mengder av personlig identitet. Med hardtslående traktering av diverse skranglete instrumenter (som for eksempel skrapjern), driver de fem musikerne i bandet frem stemninger som bør kunne nå frem til et kvalitetsbevisst, men mangfoldig publikum.

Oppsummert kan det bekreftes at Visitor er et allsidig og sterkt album som høyst sannsynlig vil kunne styrke Dadafons posisjon i folks bevissthet. I så fall er det dem vel unt. Anbefales på det sterkeste!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.