Expanding Senses – Suverent tredjealbum fra Darkane

Expanding Senses – Suverent tredjealbum fra Darkane

Darkane er svensk, og det er særdeles mye moderne, svensk lyd her. Tar man Soilworks siste plate Natural Born Chaos, In Flames’ Reroute To Remain og legger til en liten dæsj Fear Factory, så begynner man å nærme seg Expanding Senses. Med andre ord et ganske så futuristisk death thrash-album; med karakteristisk cybersynth, slagkraftige riff og en stødig miks av ren og rå vokal. Apropos vokal: Vokalist Andreas Sydow må ha spist en eller annen vidunderpille, for her gjør han en nærmest perfekt prestasjon. Makan til forbedring skal man lete lenge etter. Visst sang han greit på Insanity, men Expanding Senses er et vokalt mesterverk.

Ellers holder låtene et usedvanlig høyt nivå. Med Solitary Confinement, Fatal Impact og Chaos Vs Order i spissen viser Darkane at de hører til eliten av svensk hardrock for tiden. Hadde dette vært et amerikansk band ville Expanding Senses glatt solgt en million kopier. Det hadde i så fall vært fullt fortjent.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.