Lover Of Sin – Svekket av elendig sang

Lover Of Sin – Svekket av elendig sang

Det gikk ikke lange tiden før bandet begynte å spille inn album. I 1984 kom de til og med med to langspillere. På den tiden var Christian Death mer mainstream goth, men utviklet seg i en enda mer ekstrem retning. Noe som også kan spores på deres aller nyeste skive, Lover Of Sin.

Opp gjennom årene har det vært en del utskiftninger i besetningen, spesielt på vokalfronten. Rozz er ute av bildet, og et kvinnelig medlem ved navn Maitri har tatt over det meste av jobben bak mikrofonen. Et valg som dessverre ikke akkurat har gitt det mest oppløftende resultatet. For hennes prestasjoner på dette feltet er grusom og derfor forferdelig irriterende å høre på.

Noen av låtene på Lover Of Sin, som eksempelvis The Vision, har noe kvalitativt over seg; med tunge gitarer og tøff tromming. Men «sangstemmen» til Maitri river det meste ned.

Det finnes ellers noen låter her som har et ganske standard og melodiøst black metal-preg over seg. Men atter en gang er det den hersens skrikingen til den helsikes kjerringa som setter en definitivt stopper for nytelsen.

Christian Death har gitt inspirasjon til en mengde andre band. Korn, Marilyn Manson, Type O Negative, Cradle Of Filth og Morbid Angel har alle blitt påvirket av dem. Så det er ikke et helt ubetydelig band innenfor metallsjangeren det her er snakk om.

Men det hjelper ikke så mye, når ett kvinnemenneske klarer å irritere lytteren slik at vedkommende sannsynligvis aller mest har lyst til å begå selvmord.

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.