Asshole EP – Mangler det lille ekstra

Asshole EP – Mangler det lille ekstra

Ingenting er som en god powerpoplåt på radio. Dette er nok også mye av motivasjonen bak Shirleys Temple. Trioen er tydelig forelsket i den gode melodien kombinert med kraftgitarer. Og hvem kan klandre dem for det? Det er også denne entusiasmen som redder EP-en fra det store intet. Tittellåta, radiofavoritten Favourite Mistake, og delvis Heroine, er greie poplåter. Men de to andre bidragene her blir langt mer anonyme.

Shirleys Temple er nok et norsk radioband som låter veldig «norsk radioband»-aktig. Det er med andre ord aldri tvil om at disse musikerne er flasket opp i gamle Norge. For undertegnedes del er ikke det udelt positivt. Ikke når mangelen på særpreg er påfallende og det faktum at alle disse låtene like gjerne kunne vært spilt av andre. Man skal nemlig skrive meget gode låter for å gjøre deg gjeldende innen kraftpopgenren. Ikke at hortensbandet skriver dårlige låter, men de som tilbys her er dessverre ikke interessante nok. The Yum Yums gjør til sammenligning dette håndverket hakket bedre.

Det er kanskje strengt å gi denne EP-en en karakter midt på treet, men med den gode melodi som basis, må man også kunne kreve at låtene har en god nok melodi. Shirleys Temple har definitivt potensiale, men de mangler ennå det lille ekstra.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.