UnderDose – Uspennende fjortismetall

UnderDose – Uspennende fjortismetall

Engelskmennene skal ha for at de har produsert et par gode kommersielt tilgjengelige metallband de siste årene. Tenker da først og fremst på Earthtone9 og Lost Prophets. InMe fremstår som en snillere utgave av disse to, der de setter sammen den etter hvert vanlige bruken av rimelige harde gitarlyder, blanding av pen- og rå vokal, samt «snille» melodier. Alternative og kommersielle på en gang altså. Det er ingenting galt med det, men det er påfallende hvor lite interessant denne sammensetningen er.

Vokalisten høres fryktelig ung ut og «sinnet» han uttrykker når han skal være tøff blir aldri spesielt overbevisende. Og når han kjører den mer pene light-grunge stemmen sin, blir det nesten for tilgjort og pent.

Men for all del; InMe spiller bra og produksjonen lyder bra og profesjonelt. Men man får aldri følelsen av at dette er en nødvendig utgivelse. Konklusjon: Fjortismetall for de som ikke vet bedre.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.