The Tortoise & The Hare – Ikke bare et funky navn

The Tortoise & The Hare – Ikke bare et funky navn

Det er litt dumt at denne plata ikke kom ut for noen måneder siden, for den hadde passa perfekt på balkongen en sommerkveld. Ikke at soul er begrensa til en årstid! Det er nemlig en soulplate det dreier seg om, egentlig et ganske typisk eksempel på soulmusikk slik vi kjenner den fra nittitallet. Det finnes r’n’b-aktige låter på albumet også, for eksempel All Up In Your Face, men stort sett byr Jazzyfatnastees på ren soul.

Jeg synes andre halvdel av plata er best, det er der vi finner de litt raskere sangene. Sang nummer seks, Compelled, er et funky høydepunkt og deretter blir det rett og slett skikkelig bra. Men når det er sagt; det er absolutt en plate man hører gjennom hele av gangen.

Mercedes Martinez og Tracey Moore har stemmer som klinger bra sammen, og ser ut til å trives som en duo. Gruppa var opprinnelig en kvartett, men ble redusert til to før de ga ut sin første plate. The Tortoise & The Hare er deres andre album. Debuten Once And The Future fra 1999 ble co-produsert av Philadelphias store hip hop-konger The Roots. Jazzyfatnastees har fellestrekk med andre soulartister som begynte sin karriere med å spille sammen med The Roots, for eksempel Jill Scott. Denne sammenlignelsen er definitivt et kompliment, selv om Scott har hakket mer groove og attitude.

De som kjenner fabelen om veddeløpet mellom skilpadda og haren vil på tittelsporet kanskje kunne se for seg en musikalsk skilpadde, som taktfast vuggende fremover messer sangens refreng: «Stay your course / Mind your light / Oh then You know it’ll be all right». Og la det være klart, Æsop kødda ikke med oss – den skilpadda kommer til å gå først i mål!

Lina Jagels

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.