Hi-Fi Sounds For Young Norwegians – Kalde vinterviser

Hi-Fi Sounds For Young Norwegians – Kalde vinterviser

Det er vanskelig å kategorisere duoen Slowpho, som det alltid er med artister som blander musikksjangere i denne lekegrinden. Vi forsøker oss likevel med elektronika møter vokaljazz møter kaffebordet til Fru Hagen. Låtene kretser rundt den jazzinfluerte vokaljobben til Hilde Drange, mens trommeprogrammeringen til Christian Watkins holder det hele på plass og sørger for at musikken ikke blir for utflytende.

Stemmen og programmeringen står godt til hverandre. Begge er kjølige som en vinternatt i februar. Derfor passer det godt at Drange og Watkins poserer i pelshetter på forsiden av coveret. Dette er musikk fra snødekte skoger og bunnfrosne tjern. Den virker litt malplassert blant spirende osp og asp og Gud vet hva.

Falling er platens høydepunkt. En delikat munnfull med monumentalitet for alle oss musikkfeinschmeckere. Jävlar har en dybde som skiller den fra de andre sporene. Mekaniske trommelyder viker for en mykere programmering. Would You hviler på tunge strykere, og her høres Drange ut som en jazzsangerinne fra førtitallet. Elegant.

Debutantene har ikke en like heldig hånd med alle melodiene. Dial er en slitsom og forvrengt liten sak som man blir småsprø av, mens Inhale er Portishead på sitt mest kjedelige. Av og til blir trommemaskinen til Watkins litt for påtrengende og monoton, men han er som regel flink til å variere med kunstpauser og bruk av andre elementer.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.