Dizzy – Trøndersk hurtigtog

Dizzy – Trøndersk hurtigtog

I presseskrivet sitt gjengir bandet to sitater fra tidligere omtaler, der begge trekker fram The Hives som referanse, så det er tydelig at The Reilly Express ikke har noe mot en slik sammenligning, noe som absolutt er forståelig. Og på den måten beskriver de sin egen musikk presist: Dette er et band som prøver å høres ut som de dresskledde svenskene.

Ikke at det er noe galt i det, forsåvidt, og trønderne kan til tider ta opp kampen med band som nettopp The Hives, Cato Salsa Experience og Hellacopters. Men de mangler noe av det særpreget og den egenarten som har sikret disse bandene den posisjonen de har, men tar man i betraktning at dette er en debut, er den absolutt lovende.

I den grad The Reilly Express har noe som skiller dem særlig ut fra lignende band, må det være at de har tre vokalister som deler på jobben. Et vellykket grep, som sikkert fungerer enda bedre på scenen.

Her er det også nok av låter som setter spor etter seg, blant annet It Pays Of, Million $ Man og ikke minst: Five Alive. Sistnevnte er over på knapt et og et halvt minutt, og viser at bandet har vett på å porsjonere ut godsakene. Generelt skifter det raskt mellom låtene her, den ene låta er knapt over før den neste starter, og alle fjorten er unnagjort på førti minutter.

Litt rufsete produksjon og enkelte middelmådige sanger til tross: Dizzy viser et band med stort potensial. Jeg er ganske sikker på at The Reilly Express er en formidabel opplevelse live, og at de med mer rutine godt kan være i stand til å lage et virkelig helstøpt album neste gang.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.