The Blueprint 2: The Gift & The Curse – Ambisiøst prosjekt fra Jiggaman

The Blueprint 2: The Gift & The Curse – Ambisiøst prosjekt fra Jiggaman

Den verbale krigen med Nas gjorde undere for begge parter, og har ført til en sultnere Jiggaman. Han er derfor i disse dager ute med et nytt og svært så ambisiøst prosjekt med navn The Blueprint 2: The Gift & The Curse.

The Blueprint var et flott album hvor kvaliteten på produksjonen såvel hos artisten Jay-Z var av svært høy karakter. Albumet hadde minimalt med gjesteartister mens det produksjonsmessige var overlatt til Timbaland, Kanye West og Just Blaze. Kombinasjonen gjorde at The Blueprint ble et av fjorårets høydepunkter på platefronten.

Jigga har også denne gang dratt med seg flere av de samme folkene, og har i tillegg invitert gamle kjenninger som Dr. Dre, No I.D. og Heavy D. Stjerneduoen The Neptunes er forøvrig også på dette prosjektet sterkt representert. De står bak fem bidrag, som i utgangspunktet alle minner mye om mye annet de har gjort i det siste. Men plata inneholder dessverre likevel ingen ny I Just Wanna Luv. Men låter som Nigga Please og The Bounce er veier godt opp, og står som to virkelig gode bidrag på denne plata.

Timbaland har også denne gang bidratt, og står her bak produksjonen på et par av sporene. Spesielt godt ut kommer to av dem; 2 Many Hoes og What They Gonna Do (med godgutten Sean Paul). Men det virker tross dette som om Timbaland kan hamistet noe av kreativiteten han var i besittelse av for et år siden.

Men som på det forrige albumet er det Kanye West og Just Blaze som står bak mesteparten av albumets låter. Disse to har utviklet sin egen stil, og har sørget for flere flotte bidrag både for Talib Kweli, Redman, Jay-Z og Mos Def. Av de mest nevneverdige her finner vi Hovi Baby, Some People Hate og Bitches & Sisters.

Jay-Z selv er som vanlig ganske solid med både tekster og flyt, men lider av at produksjonen ikke er så tight som den var på The Blueprint. Han også tatt med seg atskillig flere gjesteartister, hvilket fører til at fokuset ikke forblir på hovedpersonen selv. Men det er fint å registrere at både Freeway og Young Chris begge fortsetter å imponere.

Konkludert er The Gift & The Curse er et fint dobbeltalbum. selv om kvaliteten og helhetsfølelsen som var å finne på The Blueprint savnes. Jigga har her prøvd å overgå seg selv med 25 låter(!), noe som fører til at albumet til tider blir uinteressant og repeterende.

Men dette er absolutt et album som er verdt å få med seg, for det inneholder flere spennende elementer som ikke var å finne på fjorårets The Blueprint.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.