A Long Long Time EP – Et kvarters hyggelig opplevelse

A Long Long Time EP – Et kvarters hyggelig opplevelse

Undertegnedes forventninger til denne EP-en var ikke små. St Thomas’ tidligere utgivelser og flust med geniale konsertopplevelser har gjort sitt til at jeg har blitt aldri så lite fan av denne mannen. Til tross for diverse episoder med ryggen mot publikum, syting over for lite øl og generelt en oppførsel som har fått mange til å miste respekten for den syngende postmannen, bør musikken tale for seg selv.

Nå har St Thomas blitt ny. Han har begynt å trene, de brune flaskene på scenen har blitt byttet ut med vann, og Thomas sier selv at han blir veldig skuffa om bandet faller tilbake til gamle synder igjen. (det vi si å spille kanon dritings på scenen)

A Long Long Time EP er et kvarters hyggelig opplevelse. Petre-hiten og førstelåta A Long Long Time er umulig å ikke få på hjernen. Og hvis en ser bort fra litt klisjéfylte setninger som «Bye bye love / I miss you too» og litt smør-på-flesk-engelsk: «Please do not think that it`s easy for me / To come to this place so easily», så er det en koselig liten sak som som får deg i alt annet enn dårlig humør.

For de som har lurt på om St Thomas egentlig kan synge, så kan denne sangen stå som et svar på det spørsmålet. Her har han lagt fra seg den typiske St Thomas-pipestemmen. Sugarmilk Coffee er en gladlåt med baba-refreng som passer perfekt til den karakteristiske St Thomas-rockinga (dyp knebøy og heftige armbevegelser).

Med Ride beveger han seg bort fra den typiske sounden som vi etter hvert begynner å bli vant med, noe som vitner om at han er en allsidig låtskriver. De to siste låtene på EP-en har man hørt før, men en repetisjon av rolig lo-fi musikk med smak av country er absolutt ikke å forakte.

A Long Long Time EP er gjennomført og forseggjort, og selv om St Thomas kanskje ikke er den dypeste tekstforfatteren, så er han en av de flinkeste gutta i klassen når det gjelder å lage koselig, småskjev trubadurpop. Om jeg hadde store forventninger til denne EP-en, så har jeg om mulig enda større forventninger til den kommende plata.

Katrine Karlstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.