Falkner Street – Helstøpt popdebut

Falkner Street – Helstøpt popdebut

Falkner Street åpner med den nå etter hvert gamle In The Wrong Arms, som allerede for tre år siden var en gjenganger på Petres spillelister. I tillegg var den å finne på gruppas egentlige debut, EP-en I Used To Be Scared, som ble sluppet sist sommer. Tittellåten herfra er også med på albumet, og det samme er Sweet Strawberry Wine. Derfor er vanskelig å unngå følelsen av at innholdet på Falkner Street ikke utelukkende kan karakteriseres som nytt. Men det betyr ikke at snakker om et svakt produkt. Tvertimot!

For heldigvis er plata ellers fullpakket med gode og fengende poplåter som hittil ikke har vært ute. Number Seven Deli har i likhet med sitt «søsterorkester» The Margarets mer enn ett par føtter trygt plantet i den britiske poptradisjonen. Og referansene til nettopp Liverpool er heller ikke helt ubetydelige.

Falkner Street er blitt en feiende fin popplate som først og fremst scorer på sine mange lett smittende popmelodier. Samtlige har solid oppbygging, og refrenger som sitter mer eller mindre umiddelbart. Med andre ord; her snakker vi popmusikk etter boken.

Det er videre slående at albumet uten unntak er bygget på sterke komposisjoner. Alle fremføres i en lettfordøyelig og melodiøs tone hvor sangharmonier og lettfattelige refrenger samlet bidrar til å styrke materialets ytterligere karakter. Første spor som bryter denne tradisjonen er platas syvende innslag, Stuck On A Kiss, hvor en viss Helge ‘Deathprod’ Steen setter sitt preg. Her er stemningen tydelig dystrere, mens låten ellers har mer psykedeliske trekk. Hvilket hever helhetsinntrykket, fordi dette bidrar til å gi albumet variasjon.

Takket være blant annet denne låten, og ikke minst Would Have Done It For Her, gis Falkner Street en strukturell endring som er nødvendig for at gladpopen, som ellers preger mye av innholdet, ikke blir alt for fremtredende. Faren for å drukne i sukkesøte løsninger er heldigvis ikke overhengende, til tross for at brorparten av låtene i utgangspunktet lett kunne ha fremstått slik i en litt annen setting.

Number Seven Deli består av drevne musikere, og til tross for at vi snakker om en debutplate, så er Falkner Street definitivt ikke et amatørprodukt.

I en oppsummering er det på sin plass å legge til at Number Seven Deli har levert et helstøpt popalbum som fortjener masse oppmerksomhet. Nesten hver eneste låt på Falkner Street har i tillegg hitpotensiale, så i en rettferdig verden burde dette derfor også bli en storselger i både inn- og utland.

Men med relativt mange om beinet i en tett befolket sjanger er det ikke selvskrevet, selv om det i dette tilfellet hadde vært fortjent. Men følg med på neste års prisutdelinger, for både Alarm- og Spellemann bør være innen rekkevidde for Number Seven Deli etter dette.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.