Alltid Rött, Alltid Rätt, En Samling – Svensk historie

Alltid Rött, Alltid Rätt, En Samling – Svensk historie

Etter at Ebba Grön ble oppløst på begynnelsen av åttitallet dukket det opp et band som skulle komme til å bety mye for den svenske rocken. Imperiet, med Joakim Thåström i spissen, ga ut en rekke plater fra 1983, og debuterte med singelen Alltid Rött, Alltid Rätt, tett etterfulgt av det populære albumet Rasera.

Nå har det altså kommet en samling med et utvalg låter fra da de begynte og frem til de ble oppløst i 1988. Mange kjennere vil nok nikke gjenkjennende, og drømme seg tilbake til åttitallet når de spiller gjennom dette knippet av mer eller mindre kjente sanger.

Mye har skjedd siden den gang, og mange vil nok synes at dette er vel gammeldags. Men Thåströms karakteristiske rop om fred og solidaritet har kanskje likevel noe i dagens noe spente verdenssituasjon å gjøre? Jeg skal innrømme at man får lyst til å være litt sintere og litt mer solidarisk enn det man kanskje unner seg til vanlig når Thåström krever oppmerksomhet gjennom høyttalerne. Dette er revolusjonært i ordets rette forstand: Ærlig rock.

Alltid Rött, Alltid Rätt, En Samling er en variert samleplate. De atten bidragene her innledes med intense, bråkete låter som Du Ska Va President og CC Cowboys, hvor lytteren ikke kan unngå å bli politisk engasjert enten det gjelder den ene eller andre retningen. Mot slutten er det derimot lett for å få et temmelig stort rusk i øyet når Thåström fremfører Bellmanns Märk Hur Vår Skugga. Dette er nemlig platens definitive høydepunkt.

Hvis du befinner deg på venstresiden av politikken og har sans for rock med budskap er nok dette noe for deg. For dere andre kan det fort bli litt sært.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.