Seb’s Hotel – HGH på reisefot

Seb’s Hotel – HGH på reisefot

HGH står for Hagfors Gebhardt Hickstars, og består av Martin Hagfors fra Home Groan, og Håkon Gebhardt fra Motorpsycho. HGH er et sideprosjekt der de involverte dyrker sin fasinasjon over alt.country eller americana. Opprinnelig var gruppen en trio med Hellbillies’ Lars H. Haugen, og ga ut debutalbumet Pignoise, men da han ønsket å satse mer på sine andre prosjekt, fortsatte Hagfors og Gebhardt på egenhånd med HGH.

Seb’s Hotel er et resultat av låtskriving og innspilling under Europaturneen bandet hadde etter den forrige platen, Trash Grass And Love Songs. Stilen ligger nok nærmere Home Groan enn Motorpsycho, men konsertene deres besøkes av både ihuga Motorpsycho fans såvel som fans av Home Groan.

Den første låten på Seb’s Hotel er Tarzan And Jane, en finurlig sak tatt opp fra en av HGHs konserter. En låt som virkelig sitter i øret er Sensory Pleasures, spilt inn etter en konsert, på hotellrommet sammen med en av hotellets ansatte på tuba. Dette er gjennomgående for hele platen, full av innfall og påfunn, blant annet er en toalettbørste brukt som instrument på Louy.

Father Seb er en hyllest til bandets mentor, og er en direkte nydelig låt. Selve låten er spilt inn i HGHs private studio (der det måtte befinne seg den aktuelle dagen), og pakket inn med opptak fra bandets liveopptreden. Nok et av platens høydepunkt er Evil Eye, en behagelig og rolig alt.countrylåt.

At HGH lager denne platen på bakgrunn av sine innfall, preger produksjonssiden på Seb’s Hotel, uten at det trekker noe særlig ned. Dette er et album som viser bandets humor, den bæres av et godt musikalsk samspill, og duoens låtskriverevner. For de som trives med americana og alt.country er dette en god plate, og bør sjekkes ut.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.