Bad Timing – Platt fra Grand Mal

Bad Timing – Platt fra Grand Mal

Grand Mal er i disse tider klare med nytt album på Arena Rock Recording. Grand Mal som før dette gitt ut to langspillere, og en EP til blandede kritikker, er dannet av den tidligere frontfiguren i St. Johnny, Bill Whitten.

Whitten, som spiller gitar og synger, har fått med seg Aaron Romanello (gitar), Chris Isom (bassgitar), Parker Kindred (trommer) og Nathan Brown (keyboard). Gruppen har fått være oppvarmingsband for en imponerende mengde oppegående artister / grupper, som inkluderer blant andre The Flaming Lips, Echo And The Bunnymen og Asian Dub Foundation.

Grand Mal har hentet mye inspirasjon fra glamrockperioden på 1970-tallet til denne skiva. Noe som spesielt kommer til uttrykk på tittelkuttet Bad Timing. Her har de faktisk gått til det skritt å stjele et riff fra T-Rex sin legendariske Get It On, og prøve gjøre det til sitt eget. Forsøket på å skjule det, må være den dårligste maskeringsjobben siden Vanilla Ice sin superhit av Queen- og Bowies Under Pressure.

Ellers er det ikke mye som skiller seg ut på denne utgivelsen. Det som slår meg i møtet med denne skiva er hvor platt det er. Det er ikke elendig, men det er så til de grader ordinært. Jeg sitter å venter på at det skal ta seg opp, men det fortsetter på samme måte i over førti minutter. Med melankolske tekster, og godt utbrukte riff er ikke dette fremtidens rock.

Det blir rett og slett aldri noe av den oppturen man skulle ønske kunne komme. Det blir for mye oppgulp av hva de gamle glammestrene har gjort, og det låter ikke halvparten så bra. De stopper opp, skriker litt, og prøver så godt de kan å danne sitt eget lydbilde. Men får de det til? Nei!

Jeg finner få spor, med unntak av tittelsporet, som utmerker seg i den en eller den andre retning. Til det er sporene altfor like, og du sitter faktisk å lurer på hva du egentlig har hørt på den siste drøye halvtimen når skiva er ferdig.

Jeg har nå hørt på denne skiva x antall ganger, og kan ikke nynne på én melodi. Det er ikke sånn vi vil ha det. Skal det være melodiøs glamrock, så skal det være fengende også. Dette er ingen av delene. Bedre lykke neste gang!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.