Dutty Rock – Stilig dancehall fra Jamaica

Dutty Rock – Stilig dancehall fra Jamaica

Dancehall oppstod rundt Marleys død i 1981, som en grein fra den opprinnelige reggaen. Fokus ble satt på en nymotens ”gi faen”-holdning, med grove tekster og en tilnærming til hip hop og moderne R’n’B.

Jamaicaneren Sean Paul startet sitt musikalske eventyr i 1996, med utgivelse av singelen Baby Girl. Gjennombruddet kom i 1998 med Infiltrate.

Siden har det bare gått oppover for Sean Paul, og musikken ekspanderte videre ut i verdensaltet. Stage One ble gitt ut i 2000, og ble godt mottatt av publikum. Sean Paul ble den første reggaeartisten som samtidig hadde to singler fra samme album inne på Billboards R’n’B-liste.

Petre A-listet Gimme The Light, første singel fra albumet Dutty Rock. En utrolig frisk låt med masse energi. Sasha er delaktig på den praktfulle I’m Still In Love With You. International Affair med Debbie Nova er også en fengende låt, som drar frem det aller beste i Sean Paul.

I det hele tatt finnes det mange sterke låter på Dutty Rock. Det skulle kanskje bare mangle, siden skiva inneholder hele 23 låter! Når sant skal sies kan det hele bli litt tyktflytende og kjedsommelig enkelte steder.

Det meste er lov innen dancehall. Det er kanskje derfor flere hip hop-artister nærmer seg denne sjangeren. Jeg nevner KRS-One, Just Ice og Heavy D. Selv om dancehall ikke har fått den helt store mottakelsen her lands ennå, vil den sannsynligvis komme med. Hvorfor ikke starte her og nå?

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.