Cedars – Ikke vellykket andreplate

Cedars – Ikke vellykket andreplate

Clearlake består av Jason Pegg (vokal, piano, gitar), Sam Hewitt (Keyboard), Woody Woodward (Bass) og James Butcher (Trommer). Debutplaten Lido hadde et vesentlig lysere lydbilde enn oppfølgeren Cedar. Om dette er et resultat av den voldsomme oppmerksomheten bandet fikk etter det første albumet skal være usagt, men i alt oppstusset rundt Lido og den påfølgende turneen, reiste Clearlake til Frankrike, og resultatet ble Cedar.

Cedar er en streit popplate med noen spennende arrangementer. Platen åpner med Almost The Same som en av de bedre låtene, men vil nok ikke bli noen klassiker, til det er den for likt så altfor mye annet, det er rett og slett en fin låt som er glemt det sekundet den er over. På The Mind Is Evil har Clearlake dratt med seg et orkester i studio, og det grenser mot det pompøse, men uten å falle over linjen.

Også Wonder If The Snow Will Settle og Can’t Feel A Thing er låter som forsvinner fra minnet så fort de er over. Et hederlig unntak fra dette er Come Into The Darkness, en dyster poplåt med en kraftig vrengt gitar, og en vokal som bærer hele låten. Denne låten har det særpreget som ville hevet platen betraktelige hakk, dersom det hadde blitt gjennomført gjennom resten av platen.

Keep Smiling er rett og slett fæl, istedet for å bygge videre på Come Into The Darkness, smeller de til med en Simon & Garfunkel kopi, som ligger milevis fra originalene. Med kastratvokal omhandler de emnet fordelene ved å smile til omverden. Så snart den er over går de tilbake til den dysterheten som kler bandet så godt, i It’s All Too Much, og godt er det.

Platen er bygd opp rundt ulike gledelige og triste emner, og veksler greit nok mellom det, selv om bandet har best grep om det triste og dystre. I sine lykkelige parti leverer clearlake glad-pop i standard britisk format.Britisk pop har fostret mange gode band, og Clearlake har nok god grunn for å fortsette sin reise mot storhet, men Cedar blir for likt mye annet som har kommet fra de britiske øyer, og er nok ikke platen som en gang for alle vil heve Clearlake til storheter utenfor sin hjemlige øyer.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.