3 Generations Walking – Småfengende etnisk elektronika

3 Generations Walking – Småfengende etnisk elektronika

Gruppen 3 Generations Walking kommer i fra USA, nærmere bestemt New York. 3 Generations Walking er deres debutalbum, og utgis på det alternativet labelet Spiritual Life Music. Albumet har høstet flere lovord fra anmeldere over dammen, og kommer blant annet gjennomo året til å bli omfattende promotert gjennom konserter der borte.

Gruppen har en uttrykksmåte som varier mellom soul, etnofunk, elektronika og en aldri så liten dose jazz. Men stemningen sett under et er allikevel tilbakelent, og det hele lusker av gårde i behagelig tempo. Det er i alle fall ikke noen umiddelbar fare for at du vil sprenge et blodkar med dette i spilleren.

Produksjonsmessig er resultatet fjellstøtt. Alt lyder riktig så polert og fint, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Og det er her problemet til denne skiva synliggjøres. For det er ikke særlig til brodd over resultatet. Riktig nok dures det i gang en tyngre bass i noen av låtene, men det blir aldri spennende nok.

Når produksjonen er stø, vil det si at veldig mye av dette har vært gjort mange, mange ganger før. Spesielt siktes det til de synthpianopartiene som stundom dukker opp. Dette er til sammenligning ting som Master At Work-kollektivet lekte seg med tidlig på nittitallet. Hvilket nok ikke høres like friskt ut på denne siden av millenniet.

Selv om dette aldri blir mer enn en brukbar etnnisk elektronikaskive, som sliter med å finne frem kruttet, er det riktig nok en del hyggelige øyeblikk å spore. Som for eksempel i Gainde. Også her bruker 3 Generations Walking tid på å komme i gang. Men til slutt ordner en rålekker bassgitarlinje opp. En spartansk, men dog solid vokalprestasjon av Saihou Njie, sørger videre for at dette blir skivas høydepunkt.

Kan også trekke frem den dub-inspirerte Believe, som én grunn til å sjekke ut denne platen hvis skivesamlingen din formelig skriker etter litt oppdatering av etniskinspirert elektronika. For dette er en veldig fin låt som klarer å riste litt løs i det ellers ganske passive lydbildet som rår her.

Du begår altså ingen dum handlig ved å sjekke ut dette, men husk at det finnes mer «i nuet»-elektronika på markedet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.