Figure Number Five – Et steg tilbake

Figure Number Five – Et steg tilbake

Det er fort gjort å bli kritisk til et band som har såpass mye å leve opp til som Soilwork faktisk har. Med unntak av i 2000, har svenskene oppskriftsmessig levert ett album i året helt siden1997. Nivået på utgivelsene har stort sett steget i takt med antall album, og nådde altså toppen med fjorårets knallplate Natural Born Chaos.

På Figure Number Five holder Soilwork seg til oppskriften med knallharde death/trash-vers kombinert med roligere refrenger med ren vokal. Dette fungerer ikke alltid like bra, da det har en tendens til å roe ned låtene litt for mye.

Dessuten er refrengene til tider direkte dårligere enn versene, noe som resulterer i et knippe halvgode låter. De tre første sporene; Rejection Role, Overload og Figure Number Five, samt Cranking The Sirens, er albumets utvilsomt beste innslag.

Ellers er det mange gode riff som dessverre henger litt i løse luften, og ikke kommer helt til sin rett da deler av materialet virker halvferdig.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.