Hotel Vast Horizon – Mindre intensitet

Hotel Vast Horizon – Mindre intensitet

Mange bluespurister vil nok rynke på nesen når Chris Whitley og blues blir nevnt i samme åndedrag, Men at han har levert stor amerikanskbasert musikk tidligere, er det ingen tvil om.

Nå har Whitley øyensynlig bosatt seg i Tyskland, i hvert fall har han sammen med tyske musikere valgt å spille inn Vast Horizon Hotel i Dresden. Musikken er akustisk basert, fremført i trioformat med bass og trommer, i tillegg til Whitleys egen gitar.

Uten å falle for fristelsen å ty til gitaronani er Chris Whitley en dyktig gitarist. Han er i tillegg en karismatisk sanger, selv om det tidvis skorter på det rent sangtekninske. Men det mest åpenbare med Whitleys talent tar han igjen i hans evne som låtskriver og historieforteller.

Men dessverre så savnes akkurat disse evnene på årets Vast Horizon Hotel. Der hvor hans tidligere utgivelser både kunne trollbinde og underholde lytteren, mangler dette albumet den helt store intensiteten. Låtmaterialet holder heller ikke det samme nivået som de foregående utgivelsene. Som om ikke dette er nok, så har Whitley også begynt å kle de gode tekstene inn i monotone og intetsigende melodier som ikke kler låtene spesielt godt.

Nå finnes det heldigvis likevel noen høydepunkter på Vast Horizon Hotel. New Lost World, Breaking Your Fall og Free Interval heter de. Men Chris Whitley har definitivt levert sterkere saker før.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.