Lovers Speak – Mye godt fra Armatrading

Lovers Speak – Mye godt fra Armatrading

Lovers Speak er Joan Armatradings syttende album siden hun debuterte så langt tilbake som i 1972. Hun har denne gangen gjort det meste selv. Både produsering, arrangering og selvsagt også låtskriving, er signert Armatrading. Resultatet er det i grunnen svært lite å utsette på.

Låter av samme kaliber som klassiske hitlåter som Love And Affection og Drop The Pilot finnes det imidlertid ikke på Lovers Speak. Men låtene er likevel stort sett en fornøyelse å lytte til. Arrangementene er enkle, men effektive. Det musikalske uttrykket befinner seg et sted mellom reinspikka pop, folk og små jazzete tilløp.

Direkte spennende blir dette likevel aldri. Men det blir heller aldri kjedelig. Joan Armatrading høres fremdeles ut som seg selv. Hvilket i bunn og grunn både er trygt og tilstrekkelig.

Blant høydepunktene finner vi foruten tittelsporet Lovers Speak også den rolige og sarte In Those Times, Let’s Talk About Us og Fire And Ice. Låtene er tradisjonelle i innhold og det er i stor grad snakk om kjærlighet og mellommenneskelige forhold. Sett fra en kvinnes ståsted. Og det skulle jo bare mangle – hun er da tross alt kvinne!

Lovers Speak representerer neppe et karrierehøydepunkt for Joan Armatrading, men man kan så absolutt finne verre ting å kaste bort pengene på enn å gå til anskaffelse av denne platen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.