Music For The Mature B-Boy – Riktig hip hop-format

Music For The Mature B-Boy – Riktig hip hop-format

DJ Format er engelsk, og blir gitt ut i et samarbeid mellom Genuine og Play It Again Sam!. Dette er hans solodebut, men har, før dette, vært å finne på forskjellige samlere. Sist på en Mo Wax-utgivelse; The Art Of War fra 2000.

DJ Format sin inspirasjon for å lage denne skiva, er at han synes det er for lite funk i dagens hip hop. Han ville med andre ord ha mer av funky gitarer, hammondorgel, og «feel good»-vibber. Dette har ført til en rytmisk god skive, som representerer breakbeat hip hop på en aldeles glimrende måte. Du kan sikkert mene mye om hip hop, men når det blir presentert på denne måten, skulle det være vanskelig å ikke like det.

Breakbeat er, som sagt, en bra definisjon på hvilken sjanger dette er. Det river godt i dansefoten, og man føler seg tøff med dette på øret. Det er funky, cheesy og hip hop-ete på en riktig måte. Singelen Ill Culinary Behaviour, som har celebre gjesteartister i form av Chali 2NA og AKIL fra Jurassic 5, er allerede en undergrunnsslager. Dette er en av de låtene som får en til å huske hvorfor man begynte å høre på hip hop i det hele tatt. Det er fengende, ekte og originalt. Man får rett og slett lyst til å droppe alt en har i hendene, og klappe til beaten.

Videre kan man trekke frem Here Comes The Fuzz, som tar tankene tilbake til den stolte italienske politifilmtradisjonen, og lydsporene til disse filmene. Hvis man skulle lage en sådan en nå, ville det være ikke være unaturlig å bruke dette sporet som en temasang.

Skivas høydepunkt kommer likevel på Little Bit Of Soul, som er nesten en melankolsk instrumental låt. Basslinjen på denne låta er noe helt eget ved, og anbefales på det sterkeste å sjekke ut.

Det er i det hele tatt mye bra å melde om på denne skiva, som har slipp i slutten av april. Så dersom du liker artister som Jurassic 5, DJ Shadow, og De La Soul, er dette et album du må kjøpe.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.