New Direction – Skranglepop med stil

New Direction – Skranglepop med stil

David & The Citizens har oppnådd stor suksess i hjemlandet Sverige etter en liten håndfull singler og ett album. I Norge har den store responsen uteblitt, gode anmeldelser til tross.

Med denne utgivelsen tar svenskene et nytt steg videre. Fortsatt spilles det skranglete poprock med varierte arrangementer som inkluderer blant annet blåsere, banjo, piano, trekkspill og cello. I forhold til fjorårets album, er resultatet denne gangen mer helhetlig og solid.

Tittellåten er en fengende popmelodi med hitpotensiale. Men det er først og fremst Betina som virkelig står frem denne gangen. En bitter tekst om en jente som på en eller annen måte har blitt plaget av sin far, ikledd en sår og uendelig vakker melodi. Også denne sangen løftes av spennende og fantasifull bruk av perkusjon.

Det skal være usagt om denne utgivelsen er ment å stå helt for seg selv eller om noen av sporene herfra kommer på bandets neste album. New Direction anbefales uansett som en fin inngangsport til et av broderfolkets mest spennende band for tiden.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.