Søster Hvit – Godkjent debut

Søster Hvit – Godkjent debut

Det første som slår en når man får debutalbumet til Aslag i hånden er at selve coveret er multifunksjonelt: Man får all informasjon om platen i en spå(!). I den sammenheng anbefales det å spå seg frem til sangtekstene, som i seg selv er et høydepunkt på denne utgivelsen, bygget på ærlige skråblikk på hverdagslivet. Der de mest depressive tekster gjerne serveres sammen med melodier av den harmoniske og svevende typen.

Aslag Guttormsgaard, tidligere kjent som AslaGitar, er på tross av sin platedebutantstatus ikke noen nykommer i musikkverdenen. Han har lenge vært med i Duplex-miljøet, og har tidligere blant annet spilt i band som Curtains Of Wool, Hurrah Torpedo og Black Debbath.

Musikken er poprock av det naive og rene slaget; melankoli, noen strykere, litt psykedeliske innslag og mye av herr Guttormsgaards vokal og gitar. Den første halvdelen av platen er riktig god, med de to åpningsnumrene som platas klareste høydepunkter. Kyle noe er en herlig svevende beretning om den deilige følelsen av å kaste noe hardt for å skade. Dessverre klarer ikke de fire siste bidragene å følge opp den gode starten, noe som trekker ned helhetsinntrykket.

Søster Hvit er oppsummert en skive av den litt sære sorten som neppe vil nå høyt på VG-lista. Men Søster Hvit bør likevel treffe bra hos mange, kanskje spesielt hos Duplex-fans.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.