Seti – Jakten på det utenomjordiske

Seti – Jakten på det utenomjordiske

Det er ingen hemmelighet at The Kovenants frontmann Lex Icon er en stor science fiction-entusiast. SETI står for Search For Extra Terrestial Intelligence, og fascinasjonen for det utenomjordiske gjenspeiles både tekstmessig og lydmessig på bandets fjerde album.

Med hjelp fra Zeromancers Erik Ljunggren har The Kovenant gjennomgått en naturlig utvikling fra Animatronic. Cybersynthen er skrudd et par hakk høyere, og Lex Icons karakteristiske strupevokal er erstattet med stort sett rene vokalpartier. Dette fungerer utmerket kombinert med den kvinnelige vokalen som preger mange av låtene.

SETI inneholder tolv sanger av høy kvalitet. På Via Negativa, Acid Theatre og Hollow Earth viser Icon at hans klare styrke som låtskriver ligger i refrengene. Ellers kommer åpningssporet Cybertrash og Planet Of The Apes garantert til å tilfredsstille gamle fans. Det er også et par rolige låter her, hvorav Perfect End er den suverent beste. Låten bæres av et lekkert, futuristisk synthparti som klorer seg fast i øregangen og nekter å slippe taket.

Dessverre har Jan Axel Von Blomberg, alias Hellhammer, valgt å forlate The Kovenant. Trommisen som skal overta får noen vanvittige sko å fylle, da Blomberg er en av Norges beste trommeslagere. Heldigvis er ikke Kovenants trommepartier så skrekkelig avanserte, så det burde gå bra.

Med SETI har The Kovenant i aller høyeste grad levd opp til forventningene. Det ville ikke vært noen overraskelse om bandet får sin tredje Spellemannpris på rappen, for dette er virkelig solide saker.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.