Velvet Belly – Velvet Belly endelig tilbake

Velvet Belly – Velvet Belly endelig tilbake

Det er med en smule forventning jeg inntar Velvet Bellys første nye toner på mange år. Helt fra debuten i 1992, har gruppen ennå til gode å lage et svakt album. Etter gjennombruddet med Spellemannsvinner Lucia i 1997, prøvde deres daværende plateselskap, BMG, å lansere albumet utenlands. Det gikk dessverre ikke. Egentlig ingen stor overraskelse, siden Velvet Belly ikke har noen stor kommersiell attraksjon. De er fortsatt best ikledd rollene som helgenaktige formidlere av et mystisk og stemningsfullt lydbilde.

Vokalist i Velvet Belly, Anne Marie Almedal har figurert og deltatt på flere andre prosjekter. Blant annet i duett med Morten Harket, og en gjesteopptreden på Illuminations houseplate This Is Illumination med mye mer.Musikken kan assosieres med Bel Canto, Björk og gjerne tilsatt noen døsende element fra Enya. Stemningen er vanskelig å få tak på, tilgjengeligheten er ytterst begrenset. Som for eksempel i åpningslåta Dance Again.

Likevel finnes det behagelige dønninger av harmoniske innslag. Dette er både vakkert og trist på en gang. Anne Marie Almedal forfører lytteren med sine behagelige toner i drøye førti minutter, og trollbinder stillheten sammen med det mer rytmiske. Produsent Erik Honorè har nok en gang iført albumet fin originalitet.

Dette er musikk for ører som vil gå inn under huden, inn i dybden av forlokkende og melodiøs indiepop – soft rock. Velvet Belly vil alltid være et fullkomment undergrunnsband.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.