Zongamin – Zongamin

Zongamin – Zongamin

Japanske Mukai, for tiden bosatt i England, leverer gjennom Zongamin tolv musikalske bidrag som til tider er en fryd å lytte til. Men med inspirasjon fra fusionrock og tysk eksperimentell progrock såvel som David Bowie og Kraftwerk, kan det synes som om det blir litt i meste laget. Og akkurat det blir det også etter hvert på Zongamin.

Med unntak av Whiplash, hvor Midnight Mike dukker opp på vokal – i all hovedsak basert på sampling med sporadiske opptredener av gitar og piano, er det meste på dette albumet instrumentalt. Det låter småtøft, eksperimentelt og til tider dansbart.

Zongamin kan likevel på ingen måte karakteriseres som tilgjengelig og mainstream elektronisk musikk. Dette krever derimot en aktiv lytter med et trent øre og tilsvarende tålmodighet. For dette er i utgangspunktet først og fremst en utgivelse som appellerer til de spesielt interesserte.

Men til tider er resultatet ganske så tøft, sannsynlighvis også for den menige lytter. Spesielt kan Make Love Not War, J. Shivers Theme og Serious Trouble fremheves da disse nok er platens mest tilgjengelige låter.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.